לא נכנסים לסטטיסטיקה!
מונעים התקף לב בעזרת מכשיר CT המתקדם ביותר בעולם!
התקפי לב מהווים את אחד הגורמים השכיחים לתחלואה ותמותה ברחבי העולם. העורקים הולכים ונחסמים לאורך חיינו בעיקר אם לא מקפידים על אורח חיים בריא ותזונה מותאמת, ההידרדרות, במקרה כזה, עלולה להיות מהירה מהצפוי ואף להוביל למוות.
דווקא בגלל משך הזמן שלוקח לחסימות בעורקי הלב להיווצר, גילוי מוקדם הוא קריטי ומשמעותי. במקרה של מחלות לב, גילוי מוקדם מהווה את ההבדל שבין סכנת חיים מיידית לבין שינוי באורח החיים על מנת להוריד משמעותית את הסיכון להתקף לב עתידי.
שומרים על הלב – כמה עובדות שחייבים לדעת!
- טרשת העורקים היא סיבת התחלואה ותמותה העיקרית בעולם המערבי.
- כ-30,000 התקפי לב מתרחשים בישראל מדי שנה.
- כ-4,200 מהם מסתיימים במוות.
- במרבית המקרים, התקף הלב מגיע בהפתעה גמורה.
- היום קיימת בדיקה פשוטה אשר יכולה לגלות אם אתם מצויים בסיכון להתקף לב.
- גילוי מוקדם של טרשת העורקים מאפשר למנוע התקפי לב בחלק גדול מהמקרים.
- בדיקת CT לב מצילה חיים
מדוע נגרמים התקפי לב?
מה הם גורמי הסיכון להתקף לב?
קיימות שתי אוכלוסיות הנמצאות בסיכון סטטיסטי גבוה להתקף לב: גברים מעל גיל 45 ונשים מעל גיל 55.
הסבירות להתקף לב תגדל אם בנוסף לגילם הם משויכים לאחת מקבוצות הסיכון הבאות: סובלים מהשמנת יתר, לא מבצעים פעילות גופנית, סובלים מרמות כולסטרול גבוהות, חולי סוכרת, מעשנים (בעבר או בהווה), בעלי בעיות לחץ דם, בעלי היסטוריה משפחתית עם רקע למחלות לב וכן אנשים הנמצאים במתח נפשי.
אנשים הנמצאים בסיכון גבוה במיוחד הינם אלה הנמצאים בטווח הגילאים הסטטיסטי וסובלים בנוסף משני גורמי סיכון או יותר, כמובן שאם יש במשפחה עבר של מחלות לב, הסיכון עולה אף יותר.
מה הם התסמינים לחסימה של העורקים?
חסימה של עורקים עשויה להתפתח לאורך השנים, ללא כל אזהרה. אך קיימים מספר סימנים שעלולים להעיד על היווצרותה, כמו כאבים בחזה שיורגשו בעיקר בעת מאמץ, קוצר נשימה, זיעה קרה ו/או בחילה.
בשלבים המוקדמים של המחלה אין תסמנים קליניים, אך ככל שהרובד מצטבר בדופן העורק וההיצרות בעורקים הכליליים מחמירה, יכולים להופיע כאבים בחזה, תחילה במאמץ ולאחר מכן גם במנוחה. אלה עלולים להוביל לקוצר נשימה, הפרעות קצב, אי ספיקת לב, ובמקרים חמורים – אוטם שריר הלב ומוות פתאומי.
מהי בדיקת ה-CT, סיטי, לב?
בדיקת CT של הלב ,Cardiac CT, ידועה גם בשם 'צנתור וירטואלי'.
זוהי בדיקה הנעשית באמצעות מכשיר CT מתקדם המאפשר לגלות מחלה, במידה וזו קיימת, של עורקי הלב, הידועה גם בשם 'מחלה כלילית'.
מה שייחודי בבדיקה זו, הוא שאת המחלה ניתן לאתר בשלבים ההתחלתיים שלה עוד לפני שהיא באה לידי ביטוי. זאת לעומת בדיקות אחרות, שגרתיות יותר כמו אק"ג, אקו לב או בדיקות דם.
הבדיקה דומה לבדיקת CT רגילה: היא לא פולשנית ואינה כרוכה בהחדרת צנתר לעורק, זוהי בדיקה מהירה ומדויקת מאוד, אשר בסיומה ניתן לחזור לשגרת החיים בהנחה שלא נמצאו בבדיקה ממצאים המחייבים אשפוז מיידי או טיפול.
ברוב המקרים כאשר תוצאות הבדיקה הן תקינות הסבירות לפתח אוטם של שריר הלב כלומר, התקף לב, היא נמוכה ביותר במהלך שש השנים שלאחר הבדיקה.
בדיקת סיטי לב הינה בדיקה מצילת חיים!
מכשיר סיטי חדשני וייחודי מבית פיליפס מגיע לסייע במיוחד באיתור מחלות מסוג זה. המכשיר מדגם 256 BRILLIANCE ICTS ELITE, בעל מהירות סריקה גבוהה במיוחד ומאובזר בתוכנות חדשניות לפיענוח בדיקות CT, זאת בשילוב בינה מלכותית המסייעות בקבלת אבחנה מהירה ומדויקת במיוחד.
הבדיקה בעלת רגישות ומאתרת מקומות המועדים לסיכון לחסימה או גורמים אחרים המעידים על מחלות לב. רמת הגילוי של המכשיר עומדת ב90% יותר מהצנתור ולעיתים הבדיקה אף מגלה סימני טרשת עורקים קלה שצנתור אינו מצליח לזהות.
יתרונות בדיקת CT לב במכשיר החדשני מבית פיליפס:
הבדיקה במכשיר החדשני מבית פיליפס מספקת יכולות אבחוניות ותובנות קליניות מתקדמות במגוון רחב של בדיקות CT לרבות דימות של הלב וכלי דם, קולונוסקופיה וירטואלית ועוד. כמו כן, המכשיר בעל מהירות סריקה גבוהה ביותר, כל זאת במקביל לרזולוציה גבוהה ומינון קרינה נמוך במיוחד.
בנוסף מאובזר המכשיר בתוכנות חדשניות לפענוח בדיקות CT בשילוב בינה מלאכותית המסייעות בקבלת אבחנה מהירה ומדויקת.
למי מומלץ לבצע את בדיקת ה-CT לב?
הבדיקה מומלצת לחולי סוכרת, למעשנים, למטופלים הסובלים מיתר שומן בדם, לבעלי היסטוריה משפחתית של מחלת לב או למי שעבר צנתור לב טיפולי, לצורך מעקב אחר מצב עורקי הלב וכן לאנשים בקבוצת הסיכון שמרגישים כאב חריג בזמן מאמץ באזור הלב, זאת במידה ונשללו מחלות אחרות על ידי הרופא.
מחפשים בדיקה שתיתן לכם שקט נפשי במרכז רפואי פרטי ללא זיהומים וסכנות?
מכון ההדמיה במרכז הרפואי רמת אביב מזמין אותך לבדיקת CT לב אצל טובי המומחים והתאמת הטיפול הטוב ביותר עבורך בעזרת טכנולוגיות הדמיה המתקדמות בעולם!
הסריקה במכשיר ה-CT לב החדשני מבית פיליפס, מאפשרת לזהות במדויק הצרויות בעורקי הלב, מיקומן וחומרתן.
במה כרוכה הבדיקה?
- ההגעה לבדיקה מתבצעת כשעה וחצי לפני בדיקת הCT – הנבדק מנוטר לקביעת קצב הלב ולחץ הדם.
- לפי החלטת הרדיולוג, בחלק מהמקרים הנבדק יקבל כדור המאט את קצב הלב ומשפר את חדות הבדיקה.
- מהלך סריקת ה-CT לב: הנבדק שוהה בחדר ה-CT כ-10 דקות בלבד, הבדיקה מתבצעת בשכיבה וללא הרדמה, והיא אינה פולשנית ואינה כואבת.
- לפני הבדיקה ובמהלכה, הנבדק מחובר למוניטור אק"ג הרושם את פעילות הלב.
- במהלך הבדיקה, מוזרק לנבדק חומר ניגוד לווריד, בדרך כלל ביד, המאפשר לדמות את עורקי הלב.
- הסריקה נמשכת כ- 10 שניות.
- לאחר הבדיקה הנבדק מנוטר למשך כחצי שעה, ולאחר מכן משוחרר לביתו.
האם בדיקת ה-CT לב במכשיר החדשני של פיליפס מתאימה לכולם?
מרבית האוכלוסייה יכולה לעבור בדיקת CT לב ללא כל חשש, זאת למעט מטופלים הסובלים מהפרעות בקצב הלב, בעיות בתפקוד הכליות או אלרגיה ליוד.
אל תתנו ללב לתקוף – אם יש ספק, אין ספק!
אם אתם נמצאים בטווח הגילאים הסטטיסטי, סובלים מכאבים בעת מאמץ, מעשנים או לא מקפידים על אורח חיים בריא, אם יש במשפחתכם עבר רפואי מורכב של מחלות לב, מכון ההדמיה במרכז הרפואי רמת אביב מזמין אתכם לשמור על בריאותכם ולבצע בדיקת CT לב, מצילת חיים עוד היום במכשיר חדשני בעל מהירות סריקה גבוהה במיוחד ובינה מלאכותית המסייעת באבחון מהיר, מיידי ומדויק.